2019/11/08

Участь у кластерному семінарі-практикумі з національно-патріотичного виховання


     7 листопада 2019 року, на базі комунального закладу «Ліцей Сокіл Міської ради міста Кропивницького» відбувся кластерний семінар-практикум з національно-патріотичного виховання. Його організаторами, згідно наказу начальника міського управління освіти №685/о від 28.10.2019 року, та наказу директора КЗ СЮТ №133/о від 31.10.2019 року, виступили означений ліцей, міське управління освіти та міський координаційний сектор національно-патріотичного виховання дітей і молоді. На захід була запрошена начальник управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області Лілія Синчук та представники міського управління освіти та журналісти.
   Від КЗ СЮТ в організації, підготовці та проведенні семінару був задіяний завідувач відділом військово-патріотичного виховання Павло Чорний, який розробив сценарій урочистої Посвяти першокласників у соколята-козачата, підготував та виступив з доповіддю на тему: «Духовно-моральне виховання молодших здобувачів освіти мистецько-літературними засобами», забезпечив супровід заходу представниками ЗМІ, взяв участь у репетиціях та проведенні Посвяти в якості співведучого, оформив матеріали про участь у заході для розміщення на сайтах міського управління освіти, КЗ СЮТ та у соціальних мережах.

     Кластерний семінар складався з теоретичної та практичної частин. Спочатку відбулося театралізоване дійство – прийняття наймолодших ліцеїстів  до складу «Джурівської республіки Сокіл» («урочиста Посвята в козачата-соколята»). Потім – теоретична частина, де старшокласники-кадети представляли свою систему учнівського самоврядування, як дієвої моделі громадянсько-патріотичного виховання, та лекції Павла Чорного, який науково обґрунтував духовно моральну складову національно-патріотичного виховання, й поділився з колегами своїм педагогічним досвідом щодо використання мистецько-літературного формату в справі виховання юних патріотів.
     Захід проводився для розширення та вдосконалення професійних компетенцій педагогічних працівників, які натепер задіяні в національно-патріотичному вихованні школярів, насамперед, для керівників гуртків та заступників директорів з виховної роботи закладів освіти міста. Під час семінару відбулася конструктивна полеміка, обмін педагогічним досвідом, пролунали слушні пропозиції, розглядалися методичні розробки.
   Міське управління освіти та координаційний Сектор вже почали підготовку наступного патріотичного семінару з актуальної для педагогів-практиків проблематики.




Стаття про захід в газеті "Народне слово"

Немає коментарів:

Дописати коментар