2019/11/25

Мистецько-літературна національно-патріотична акція «Казка – Миру!»


21 листопада в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва                    ім. Є.Маланюка відбулася мистецько-літературна національно-патріотична акція «Казка – Миру!», присвячена Дню Гідності та Свободи.
Патріотична акція проводилася для майже сотні здобувачів освіти міста з ліцею «Сокіл», гімназії-інтернату «Школа мистецтв» та ЗОШ №14 і ставила за мету національно-патріотичне виховання школярів мистецькими засобами.
Програма заходу передбачала зустріч з місцевим дитячим письменником Павлом Чорним та з творчою групою, яка підготувала й видала його патріотичну віршовану казку про АТО – «Як лелечій рід Калину рятував у злу годину».
Завідувач відділом військово-патріотичного виховання КЗ СЮТ Павло Чорний спілкувався зі школярами, декламував свої патріотичні твори, розповідав про творчі проекти. Голосне читання супроводжувалося музикою та демонстрацію слайд-шоу. Відбулося також спілкування дітей з ілюстратором казки – відомою художницею Ольгою Коломієць, з літератором Романом Любарським та головою міської організації Вільної профспілки освіти і науки України (саме яка профінансувала ексклюзивний літературний проект) – Володимиром Фундовним.
Подальшою практичною стороною акції є те, що через обласну бібліотечну мережу вже почалося розповсюдження 400 примірників презентованого патріотичного твору, які безкоштовно були передані автором у бібліотеку ім. Маланюка.
Слід зазначити, що захід проходив у напрямі реалізації головних орієнтирів чинної Стратегії національно-патріотичного виховання, де звертається увага саме на створення, підвищення якості, а також популяризацію україномовного, культурно-інформаційного продукту та забезпеченню доступу до нього, забезпечення підтримки україномовних дитячих і молодіжних друкованих видань, спрямованих на виховання молодого покоління в дусі патріотизму, поваги до історичного минулого та духовної й культурної спадщини, популяризацію читання як соціально важливого вміння.







Немає коментарів:

Дописати коментар